Erasmus + K122 Projekt ”Cjeloživotno učenje za stvaranje novih mogućnosti u obrazovanju odraslih” radionica u Udruzi Đola

Nakon sudjelovanja na praćenju rada kod domaćina CEPA Buen Gubernador u Torrejon De Ardoz ( Madrid)  dvije osobe iz Učilišta Janus i stekle su nova znanja i vještine u pripremi programa za podizanje znanja u razvoju općih kompetencija i transverzalnih vještina odraslih polaznika putem sadržaja iz kulture.

Primijenili smo ih na radionici za mlade nezaposlene osobe u Udruzi Đola iz Darde. Predstavili smo radove dva slikara i dvije slike obitelji, obitelji Pejačević-Friedricha Johanna Gottlieba Liedera ,koja se nalazi u Osijeku i Las Meninas- Velazqueza iz Muzeja Prado Madrid. Nakon što su polaznici radionice iznijeli svoja mišljenja o slikama, nekadašnja ravanteljica Muzeja likovnih umjetnosti Osijek opisala im je živote obitelji Pejačević kao i kraljevske obitelji Fridriha II. Nakon toga su polaznici govorili o svojim obiteljskim fotografijama.

Ovim su putem razvijali svoje komunikacijske vještine i samosvijest uz malu pomoć umjetničkih djela i obiteljskih fotografija.

Dogovoren je posjet Muzeju likovnih umjetnosti Osijek gdje će  polaznici radionice uživo vidjeti sliku obitelji Pejačević i ostatak umjetničkog postava.

 

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske komisije.
Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom korištenja informacija koje se u njoj nalaze